Pedikúra v pohodlí vášho domova

Krásne ruky a nechty na rukách sa snažíme udržiavať neustále. No s príchodom slnka a tepla by sa pozornosť mala upriamiť aj na chodidlá. Samotná pedikúra úplne nenahradí starostlivosť lekára, niektoré menej závažné problémy s nechtami a kožou na nohách môže odborná pedikúra vyriešiť.

Pre koho je lepšia mokrá pedikúra? 

Mokrú pedikúru by mal zvoliť skôr ten, kto má výraznejšie zhrubnutú kožu. Tento druh pedikúry je zároveň stále tým najbežnejším, pretože zmäknutie suchej kože vo vode uľahčuje jej odstraňovanie. Namočenie tiež pomôže vyplaviť nečistoty na nohách a je vhodnejšia pre ľudí, ktorí majú potivejšie nohy.Keďže je potrebné odstrániť prebytočné kusy kože, používajú sa v tomto prípade pilníky na kožu (niekedy aj skalpel). Pri skúsenej pedikérke nemusíte mať obavy z necitlivého brúsenia. Zvyšok kože, samozrejme, treba zahladiť jemnejšími nástrojmi. 

Pedikúra pre zdravie

V našom salóne robíme väčšinou tzv. kombinovanú pedikúru, ktorá je spojením toho najlepšieho z mokrej a suchej pedikúry. Ide síce o najzložitejšie, ale zároveň aj najúčinnejšie ošetrenie chodidiel.
Nech už si vyberiete ktorýkoľvek typ pedikúry, jej pozitívne účinky si budete užívať v každom prípade. Pravidelnou pedikúrou môžete predchádzať nepríjemným otlakom, kožným problémom aj zarastajúcim nechtom.